preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

MI SMO SRCE OVOGA GRADA!

NESTANKOM ŠKOLE- NESTAT ĆE I NAS!

U sadašnju smo zgradu škole ušli davne 1963. Kontinuirana nastava izvodila se do Domovinskoga rata, a prva je poslijeratna generacija srednjoškolaca upisana školske godine 1996./1997. Danas obrazujemo učenike u četverogodišnjim i trogodišnjim usmjerenjima. Gimnazija smo i strukovna škola u jednoj, a opća gimnazija, ekonomist, drvodjeljski tehničar dizajner i elektroinstalater, aktualni u smjerovi/programi obrazovanja.


 

U sadašnju smo zgradu škole ušli davne 1963. Kontinuirana nastava izvodila se do Domovinskoga rata, a prva je poslijeratna generacija srednjoškolaca upisana školske godine 1996./1997. Danas obrazujemo učenike u četverogodišnjim i trogodišnjim usmjerenjima. Gimnazija smo i strukovna škola u jednoj, a opća gimnazija, ekonomist, drvodjeljski tehničar dizajner i elektroinstalater, aktualni u smjerovi/programi obrazovanja.

Naši su učenici državni prvaci, osvajači mnogih nagrada i priznanja, volonteri, humanitarci i humanisti, začetnici i provoditelji preventivnih i ekoloških akcija, nositelji i partneri u europskim projektima. U nastavku školovanja zamijećeni su studenti te dobitnici rektorovih i dekanovih

nagrada. Iznjedrili smo buduće liječnike, pravnike, profesore, ekonomist, inženjere, znanstvenike, privatne poduzetnike i marljive radnike, a samo su iz poslijeratne generacije četiri naša bivša učenik doktori znanosti.

Sustavno ulažemo u poboljšanje materijalnih i tehničkih uvjeta, učenike potičemo na kreativnost i inovativnost, nastavnici i stručni suradnici redovito se stručno usavršavaju, trećina je njih napredovala u zvanju te smo i po tom podatku jedna od vodećih škola u županiji, ali i šire. Upravo je naša nastavnica dobitnica godišnje Nagrade Ivan Filipović za 2019. godinu.

Nositelji smo mnogih lokalnih događanja, kontinuirano surađujemo s gradskim

i županijskim ustanovama, udrugama, firmama i organizacijama, širimo međuškolske suradnje, u školske aktivnosti kontinuirano uključujemo i roditelje, a naši su učenici aktivni sudionici u donošenju odluka.

Zadovoljni i motivirani učenici i djelatnici, razvoj partnerskih odnosa s roditeljima, doprinos razvoju lokalne i nacionalne zajednice, inovativna i konkurentna škola, ulaganja su svih nas.

Posljednji veliki projekt koji je započet iz potporu našeg osnivača, Sisačko-moslavačke županije, jest energetska obnova škole kojoj smo se izrazito veselili jer bismo tim projektom poboljšali naše materijale uvjete, dobili novo lice škole.

A onda... dogodio se kobni 29. prosinac 2020. Razorni potres u velikoj je mjeri oštetio naše učionice, kabinete, urede, sportsku dvoranu... Nakon izlaska na teren statičara, škola je 31. prosinca 2020. dobila žutu naljepnicu te je privremeno neuporabljiva, a uslijed dodatnih potresa i podrhtavanja, šteta je svakim danom sve veća. Vjerujemo i nadamo se pomoći

nadležnih, ali i svih ljudi dobre volje jer sami ne možemo dalje.

Srednja škola Glina jedina je srednjoškolska ustanova u Glini i bespredmetno je govoriti što bi za ovaj grad, ali i za ovaj kraj značilo njezino ukidanje. U našoj se školi obrazuje 198 učenika te radi 44 djelatnika. S obzirom da većina njih živi u području pogođenom potresom, možemo reći da je u pitanje dovedena egzistencija gotovo 250 obitelji. Od trenutka potresa, prioritet nam je bio njihovo zbrinjavanje i sigurnost. Naših je 13 učenika te 3 djelatnika ostalo bez svojih domova i stanova, a tu su još i članovi širih obitelji. Nažalost, od sedmero stradalih u potresu, troje njih direktno je vezano uz našu školu. Svim snagama, i uz pomoć dobrih ljudi, našim stradalim učenicima i djelatnicima trudimo se osigurati minimalne uvjete za život, a u narednim danima do početka drugog polugodišta, nastojat ćemo stvoriti optimalne uvjete za rad i odvijanje nastave na daljinu.

No, kako je povratak na našu adresu neizvjestan, molimo za Vas za pomoć.

Sva uplaćena sredstva na račun naše škole bit će evidentirana, javna i transparentna te utrošena isključivo za obnovu škole, provedbu odgojno-obrazovnog procesa te pomoć našim najugroženijim učenicima i djelatnicima pogođenima potresom.

Naša adresa je:

Srednja škola Glina

Frankopanska 30

Glina 44 400

Mail adresa: ured@ss-glina.skole.hr

Podatci za uplatu su:

OTP Banka

IBAN: HR4724070001500013706

SWIFT CODE: 0TPVHR2X

Jedna je naša učenica nakon progonstva i povratka u Glinu napisala sljedeće:

"Vratili smo se u našu Glinu, ljepotu usađenu u naša sjećanja."

Poštovani dobri ljudi, škola je srce svakoga grada, a to srce čine djeca i mladi. U ovom izrazito teškom i neizvjesnom vremenu u kojem živimo i koje je pred nama, zajedno možemo i moramo učiniti sve da nikada više ne čeznemo za povratkom, da ovdje ostanemo, budemo i živimo.

Jer mi smo grad hrvatske himne i bana Josipa Jelačića. Mi želimo učiti i živjeti upravo ovdje gdje smo posijani, gdje smo niknuli i gdje rastemo.

Pomozite nam i omogućite nam to!

Hvala Vam!

Ravnateljica Marija Margušić-Novosel, prof.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tatjana VRBANAC KEZELE   datum: 31. 12. 2021.

RAČUN ZA DONACIJE

 

 

(P) ostanimo financijski i digitalno pismeni

 


 

 


Erasmus +


e-dnevnik

                               

                                                                   


Oglasna ploča

Državna matura

 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 599502

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Tražilica

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju