preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

 

Projekt "Škole prijateljice ljudskih prava"

 

 U četvrtak 14. ožujka 2013. održana je motivacijska radionica  Video zagovaranja  UdrugeRestart za učenike naše škole. Što je video aktivizam? Koliki je utjecaj medija na informiranost građana? Kako putem video zapisa možemo neki lokalni problem podići na višu razinu i potaknuti građane na priču o problemu te na taj način započeti proces njegovog rješavanja i o mnogočemu drugome su razgovarali  članovi i suradnici udruge Restart iz Zagreba...

Ana Hušman - umjetnica i snimateljica. Diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje radi kao vanjska suradnica (Odsjek za animirani film i nove medije). Voditeljica je radionica snimanja i animacije i suradnica u udruzi Restart. 

Oliver Sertić - producent i koordinator Restarta, predavač 'aktivistički video' (Uvod u video-aktivizam),producent i voditelj Škole dokumentarnog filma, suautor programa i tutor Škole urednik RESTART labela (RESTART)itd .

    

Ana Rizmaul, prof.

                                    


 

Upoznavanje Nastavničkog vijeća s projektom

Predavanje i radionica za Nastavničko vijeće Srednje škole Glina s ciljem upoznavanja istih s projektm Škole prijateljice ljudskih prava održano je 19. ožujka 2013.  Radionicu i predavanje vodile su Valentina Otmačić iz Amnesty Internationala i Gordana Paton iz udruge IKS  iz Petrinje.

Tatjana Šimundić , prof.

 

 

 


Izrada plakata

S ciljem upoznavanja učenika i djelatnika Škole s projektom,  učenici koji su članovi Koordinacijskog odbora izradili su plakat koji se nalazi u holu Škole.


 

 

 Filmska radionica Videoaktivizma

Članovi filmske skupine Srednje škole Glina sudjelovali su u radu trodnevne filmske radionice Udruge Restart. 

 

 

Predavači i motivatori radionice bili su Oliver Sertić i Branko Vilus. Podršku u radu pružile su nam Tamara Jovičić iz Udruge Iks i Laura Garcia Garcia EVS volonter.

Učenici su imali priliku naučiti osnovne pojmove o kameri i snimanju,a  kroz praktične vježbe mogli su sve  isprobati, kao rezultat snimanja trebali bi nastati kratki dokumentarni filmovi. Teme se same po sebi nameću, a zajedničke su gotovo svim gradovima i naseljima na području Banovine: nefunkcioniranje kino-dvorana, minimalno zastupljen ili potpuno zapostavljen rad s mladima, poteškoće u javnom prijevozu i otežana prometna povezanost itd.

Ana Rizmaul, prof.


Analiza provedenih upitnika

Sastanak s članovima Koordinacijskog odbora održan je 04. travnja 2013. s ciljem analiziranja rezultata dobivenih provedbom upitnika  za mjerenje "temperature" ljudskih prava u školi. Na sastanku su na temelju obrađenih upitnika  dati prijedlozi za izradu Akcijskog plana.

 

Tatjana Šimundić, prof.

 

 


 

Dogovor za izradu Akcijskog plana

Predstavnici udruge IKS iz Petrinje sudjelovali su na sastanku za izradu Akcijskog plana koji je održan 25. travnja. 2013. u prostorijama naše Škole. Tema sastanka je bila odrediti smjernice na temelju kojih će se izraditi Akcijski plan.


Izrada Akcijskog plana

S ciljem završetka izrade Akcijskog plana sastao se Koordinacijski odbor 02. svibnja 2013. Na sastanku je dogovorena konačna verzija Akcijskog plana te su dogovorene aktivnosti  za provedbu plana.

Tatjana Šimundić, prof.


MEDIJACIJA U ŠKOLSKOJ ZAJEDNICI

4.lipnja 2013 udruga IKS organizirala je trening na temu "Medijacija u školskoj zajednici" u Srednjoj školi Glina. Ovo je tek prva u nizu od tri radiodržati na tu temu.

Priloženi dokumenti:
medijacijaGlina2.JPG

RAČUN ZA DONACIJE

 

 

(P) ostanimo financijski i digitalno pismeni

 


 

 


Erasmus +


e-dnevnik

                               

                                                                   


Oglasna ploča

Državna matura

 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 599502

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


TražilicaForum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju